Gebit en gokken

Slechte gewoonten voor je gebit tijdens gokken

Er zijn een paar gewoonten die niet heel goed zijn voor je gebit. Vaak is dit bij gokken. Het is niet erg van de ene op de andere dag, maar wel voor de lange termijn. Wees je daar bewust van. Een bezoekje aan een tandheelkundige praktijk is natuurlijk zonde! In deze blog behandelen we verschillende onderwerpen.

Alcohol

We weten allemaal dat alcohol niet heel goed is voor onze tanden en kiezen. Allen wat is daar precies de reden van? Wat gebeurt er in ons gebit en welke problemen kunnen zich voordoen?

Waarom alcohol zo slecht is voor onze tanden en kiezen?

Alcohol doet de speekselproductie afnemen. Daarom wordt je na een avond goed doorzitten vaak wakker met een droge mond. Speeksel is een mooi beschermlaagje voor je tanden. Statherine is een eiwit dat aanwezig is in speeksel. Dit werkt als een soort anti schimmel in je gebit. Zorg er daardoor dat je niet te lang een droge mond hebt. Wissel het bijvoorbeeld af met een glas ander drinken.

Zure dranken

Ook zure dranken als cola zijn niet heel goed voor het gebit. Ze zitten vol suikers en zuren dat zorgt dat het glazuur langzaamaan oplost. Zorg daarom dat je aan het einde je mond nog eens naspoelt en goed poetst.

Snoep en suikerrijk voedsel

Snoep en andere lekkerheden zijn ook niet goed voor het gebit. Dat weten we allemaal al. De reden hoeven we vast ook niet uit te leggen. Beter is om een blok kaas te eten of een stuk salami. Die voedingsmiddelen hebben juist een versterkende werking. De tandarts zal blij met je zijn ­čśë

Tanden knarsen

Wanneer het even spannend wordt, wil het voorkomen dat je gaat tandenknarsen. Dit moet je natuurlijk niet bij poker doen, want dan heeft je tegenstander je natuurlijk meteen door. Maar ook voor je gebit is het niet goed. Je krijgt zo eenvoudig meer slijtage. Dit is wel vaak een onbewuste houding en daardoor lastiger af te leren.

We willen je natuurlijk niet ontmoedigen. Maar door hier rekening mee te houden. Zal je wel langer een goed gebit behouden. Het geld dat je daarmee bespaart, kun je beter op een andere manier besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *