6 bekendste blackjackvarianten in 2023

Europees Blackjack, Pontoon, Infinite Blackjack, First Person Blackjack: er is geen tekort aan varianten van dit populaire kaartspel. Of je nu een doorgewinterde kaartspeler bent die zijn strategie wil aanscherpen of een nieuwkomer die op zoek is naar een frisse draai aan het traditionele spel, de wereld van blackjackvarianten heeft voor elk wat wils. Elke variant voegt een uniek element toe aan de mix, waardoor het spel niet alleen uitdagender wordt, maar ook nieuwe niveaus van opwinding en plezier toevoegt aan de algehele speelervaring.

Als je net zoveel van gokken houdt als wij, dan ben je dol op dit overzicht van de zes populairste blackjackvarianten die je in 2023 kunt vinden. Laten we de kaarten schudden en de populairste blackjackvarianten bekijken.

1. Standaard Blackjack

Laten we eerlijk zijn, we kunnen niet om de klassieker heen: Standaard Blackjack. Dit is waar het allemaal begon. Je kent het spel wel – het doel is om de dealer te verslaan zonder de magische 21 punten te overschrijden. Jij tegen de dealer, kaarten in de hand, en de spanning die stijgt terwijl je beslist of je nog een kaart moet trekken of moet passen. Het is als een dans tussen risico en beloning. Gewoon jij tegen de dealer, wie komt het dichtst bij 21?

2. Europees Blackjack

Wat gebeurt er als we een kleine draai geven aan het klassieke spel? Nou, dan krijg je Europees Blackjack. Bij deze variant houdt de dealer slechts één kaart open, wat een beetje raadselachtigheid toevoegt aan het spel. Net als bij Standaard Blackjack weet je niet wat de volgende kaart van de dealer zal zijn. Dus terwijl je jouw kaarten bekijkt en je opties overweegt, probeer je de kansen te berekenen dat de dealer een betere hand zal hebben dan bij. Een beetje als een kaartspelraadsel – wat zal de tweede kaart van de dealer zijn?

3. Spaans 21
In dit spel kun je gewoon je Spaanse woordenboek wegleggen, want het gaat niet om de taal, maar om de kaarten. Het bijzondere van dit spel is dat alle tienen uit het kaartendeck zijn gehaald. Dat betekent dat je een ander soort rekenwerk moet doen en je strategie moet aanpassen op Spaans 21. Het voelt als een nieuwe puzzel die je moet oplossen, en dat maakt het zowel uitdagend als spannend.

4. Blackjack Switch

Stel je voor dat je twee handen hebt en je kunt de bovenste kaarten verwisselen. Dat is waar Blackjack Switch om draait. Het is een spel waarbij je kaarten uitwisselt om de beste handen te creëren. Deze variant is als een slimme truc die je normaal gesproken niet mag uitvoeren. Het voegt een heel nieuw niveau van intrige toe aan het gebruikelijke blackjackspel.

5. Pontoon

Voor deze variant reizen we naar het Verenigd Koninkrijk: Pontoon. In dit spel speel je tegen de dealer zonder te weten wat zijn kaarten zijn. In plaats van ‘hit’ en ‘stand’, gebruik je ‘twist’ en ‘buy’. Terwijl je jouw eigen hand beoordeelt, probeer je te raden wat de dealer zou kunnen hebben en maak je beslissingen op basis van beperkte informatie – zoals ook het geval is bij veel andere blackjackvarianten.

6. Lightning Blackjack

En nu maken we een sprong naar de wereld van Lightning Blackjack. Deze variant is als een elektrisch geladen versie van het klassieke spel, die een verrassing toevoegt bij elke draai van de kaart. In Lightning Blackjack gaat het niet alleen om de standaard kaarten, maar om bliksemschichten van geluk. Tijdens het spel worden willekeurige kaarten geselecteerd als ’Lucky Numbers’, met bijbehorende vermenigvuldigers. Als je een blackjack krijgt met een kaart die een geluksnummer is, dan wordt je winst vermenigvuldigd met die vermenigvuldiger.

Dit waren de zes blackjackvarianten die je in 2023 kunt ontdekken. Elk van deze spellen voegt zijn eigen unieke draai toe aan het traditionele blackjackspel, waardoor je steeds weer nieuwe uitdagingen hebt tijdens het spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *