Kom van je gokverslaving af door middel van hypnotherapie

Gokken is een spel dat al eeuwenlang gespeeld wordt. Hoewel je vroeger naar het casino of de renbaan moest gaan om te kunnen gokken, is het tegenwoordig een stuk makkelijker gemaakt door de opkomst van het internet. Doordat er talloze online gokwebsites zijn, heeft iedereen toegang om te kunnen gokken. Dit brengt echter ook problemen met zich mee, vooral door het ontstaan van gokverslavingen. Wanneer je eenmaal gok verslaaft bent kan het heel moeilijk zijn om te stoppen, waardoor het je veel geld kan kosten. Hypnotherapie is een techniek die je kan helpen om hier vanaf te komen. In deze blog leggen we hier meer over uit. 

Wanneer leid je aan een gokverslaving?

Een gokverslaving kan er bij verschillende mensen anders uitzien. De verslaving ontstaat vaak wanneer iemand eenmaal een (grote) prijs heeft gewonnen, en denkt dat dit weer zal gebeuren. Elke keer weet je zeker dat je de volgende keer wél geluk zult hebben, en zo blijf je maar doorspelen. Wanneer je met steeds grotere hoeveelheden moet gokken om de gewenste opwinding te bereiken, liegt over het aantal uren of de hoeveelheid geld waarmee je gokt, bij anderen geld leent om te gokken of al een aantal mislukte pogingen hebt gedaan om te stoppen, leid je aan een gokverslaving.  

Hoe kan hypnotherapie helpen bij je gokverslaving?

Vaak weet je op bewust niveau wel dat het geen goed idee is om door te gaan met gokken, maar domineert de drang om het toch te doen je wilskracht. In andere woorden, de behoefte om door te gaan met gokken is sterken dat je eigen rationele gedachten. Hiermee kan hypnotherapie helpen. Door middel van hypnose wordt namelijk het onderliggende gevoel aangepakt wat ervoor zorgt dat je niet kan stoppen met gokken. Doordat hierdoor je gewoonten fundamenteel aangepast worden, zal je op lange termijn definitief af kunnen komen van je gokverslaving. 

Hoe ziet een hypnose sessie tegen gokverslaving eruit?

Zoals hierboven al kort benoemt, is je gokverslaving gebaseerd op een bepaald onderliggend gevoel. Daarom is het belangrijk om ten eerste dit onderliggende gevoel te achterhalen. Heb je bijvoorbeeld ooit een grote prijs gewonnen en hoop je dit weer te kunnen doen? Of denk je dat door te gokken je financiële problemen opgelost zullen worden? In de eerste aantal sessies zal je kennis maken met hypnose en zal dit onderliggende gevoel achterhaald worden. Daarna zul je samen met de hypnotherapeut aan de slag gaan om dit gevoel aan te pakken om zo van je gokverslaving af te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *